Bättre output från sökningarna

Feedback tidningar forum Forum Idéer och förbättringsförslag Bättre output från sökningarna

 • Detta ämne är tomt.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #29

  En sökning bör generera en textfil som för varje träff innehåller: publikation, datum (ev. veckodag), sida, spalt.

  Denna textfil bör kunna laddas hem. Detta är en service till alla de som har tillgång till mikrofilm, men svårt att ta sig till KB. Uppgifter om sida ger många gånger viss ledtråd till vilken typ av material det rör sig om.

  En sådan service skulle, när nu åtkomsten hos den nya tjänsten blir så begränsad, bli en stor hjälp för oss som tidigare och även framgent är beredda att arbeta med mikrofilmerna.

  #180

  Tack för en utmärkt idé. Vi har redan diskuterat att lägga till möjligheten att ta ut referenser i de vanligast förekommande formaten och det du föreslår ligger ju helt i linje med det.

  (Jag har själv lite svårt att få direkta länkar till specifika sidor att fungera, men tycker att det vore en värdefull funktion.)

  #181
  nils e
  Medlem

  Kan bara instämma i detta önskemål. Det vore mycket värdefullt. En uppenbar begränsning just nu är att sidangivelse saknas för både fritt och upphovsrättsskyddat material vid sökning på dator utanför KB. Det krånglar till det en hel del, tycker jag (det är ju bara vid extern sökning som man kan spara resultaten i en egen fil och då går det bara att få fram datum, inte var i tidningen söktermen förekommer). Det kan knappast vara så att upphovsrätten förbjuder att sidan anges, eller?

  #182
  pia
  Medlem

  Hej Nils!

  Vi har funderat mycket på att försöka ange sidnumrering, men har inte hittat en lösning (ännu) som fungerar optimalt. Detta beroende på att en del tidningar har genomgående sidnumrering medan andra har olika numrering för olika delar och åter andra saknar numrering helt.

  Vi funderar vidare, och har ni användare förslag att komma med tar vi gärna emot dem.

  /Pia

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.