Digitaliserade dagstidningar för prenumeranter

Feedback tidningar forum Forum Av KB digitaliserade dagstidningar, andra tjänster Digitaliserade dagstidningar för prenumeranter

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #108
  pnylin
  Deltagare

  De dagstidningar jag känner till som idag erbjuder sina prenumeranter att söka i samtliga (eller nästan samtliga) utgivna tidningar:

  * Svenska Dagbladet (1884-idag): https://www.svd.se/arkiv

  Betyg 5 av 5.
  Sökning liknande den här på KB. Sökningsresultat med bild på tidningssidan och lite text under bilden (precis som på KB). Lätt att se om sökresultatet är relevant.

  * Dagens Nyheter (1864-idag): https://arkivet.dn.se/

  Betyg 1 av 5.
  Sökresultatet endast bestående av bilder på tidningssidorna. Ingen text under. Man måste trycka på varje bild för att se om just den sidan är relevant för min sökning. Går man tillbaka till sökresultaten kommer man alltid tillbaka till första sökresultatet oavsett hur långt man skrollat. Kvaliteten på tidningssidorna är så dålig att det kan vara svårt att läsa den minsta texten. Ett tips är att göra sökningen här på KB och sedan kolla upp resultatet på DN.

  * Upsala Nya Tidning (1890-idag): http://www.unt.se/untarkiv/

  Betyg 3 av 5.
  Sökning liknande den här på KB. Sökresultat med ett litet utdrag från texten på tidningssidan. Sämre kvalitet på bilderna än här på KB och på SvD men bättre än på DN. Några årgångar saknas. Går man tillbaka till sökresultatet kommer man tillbaka till första sidan. Ett tips här är att begränsa sökningen till bara något eller några år istället för alla år. Annars missar man flera tidningssidor.

  * Hallandsposten (1910-idag): http://www.hallandsposten.se/

  Har inte testat Hallandsposten ännu.

  /Patrik

  #619
  pnylin
  Deltagare

  Medlemmar i Föreningen Gamla Laholm kan läsa digitaliserade tidningar från Laholm såsom ”Laholms Tidning” och ”Sydhalland”. Medlemsavgift 75 kr/år.

  http://www.gamlalaholm.nu/

  Tidningsartikel om digitaliseringsarbetet: http://www.laholmstidning.se/2017/12/15/lokal-tidningshistoria-samlad-i-arkiv-pa-natet/

  /Patrik

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.